Bay Robot
Adeland Renkler Dünyası, HobiTV
Gerekli Malzemeler
- Adeland guaj boyalar
- Adeland yapıştırıcı
- Beyaz tutkal
- Makas
- Strafor toplar ( 60 mm)
- Kağıt havlu ruloları ve kutular
- Şişe Mantarı
- Yumurta kartonu
- Büyük hobi çubuğu, kürdan ve çöp şiş çubukları
Nasıl Yapacağım ?
- Kullanacağınız malzemeleri hazırlayın. Robotunuzu hayalgücünüze ve elinizdeki malzemelere göre dilediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz. Malzemelerinizi önünüze alın ve bir taslak robot hazırlayın.
- Örneğimizdeki robotu yapmak için öncelikle kağıt havlu rulolarını ikiye bölerek kol ve bacak parçalarını hazırlayın. 6 parça ( 2 şer adet kollar için ve 2 adet de bacaklar için) rulo hazırlamanız gerekiyor.
- 2 Rulonun bir ucunu hafif verev olacak şekilde kesin. Bu şekilde top üzerine tam oturacak ve yapışması kolay olacaktır.
- Diğer 2 rulonun her iki ucunu da (orta kısma doğru üçgen oluşturacak şekilde) kesin. Bu şekilde kolun diğer parçası olacak ruloyu yerleştirmek ve yapıştırmak kolay olacaktır.
- Kafa için küçük bir kutuya, ayaklar için ise 2 adet dikdörtgen kutuya ihtiyacımız olacak. Ayaklar için ilaç kutuları, çikolata kutuları ya da büyük kibrit kutuları kullanabilirsiniz.
- Tüm rulo ve kutuları dilediğiniz renklere boyayın ve kurumaya bırakın.
- Strafor topları çöp şiş çubuğuna geçirin ve dilediğiniz renklere boyayın, kurumaya bırakın.
- Kollar için 2 adet ruloyu strafor stop üzerine V olacak şekilde yapıştırın. Üzerlerine 2 adet ruloyu yerleştirin ve yapıştırın. Uçlarına strafor top yapıştırın.
- Bacakları ayak için seçtiğiniz kutular üzerine yapıştırın ve uçlarına birer strafor top yapıştırın.
- Yumurta kartonundan 2 yuva kesin ve beyaza boyayın. Şişe mantarından 2 dilim kesin. Yumurta kartonundan kesip boyadığınız parçaların üzerine yapıştırın. Bu parçaları kafa üzerine göz yerlerine yapıştırın.
- Mantarın geri kalan kısmını kafanın üzerine yapıştırın.
- Bacaklar ve gövdeyi strafor toplara kürdan batırarak birleştirin.
- Başı büyük hobi çubuğu ile gövedeye geçirerek birleştirin ve yapıştırın.
Öğretmen Notları
Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz.
İşte size birkaç örnek;
Görsel Sanatlar
Bu projemizde artık materyallerden 3 boyutlu bir modelleme çalışması yapıyoruz. Bu projemizden örnek alarak kutu ve değişik artık materyaller ile bir farklı robot modeli hazırllayabilirsiniz.
Fen-Bilim
Bu projemiz bir artık materyal / geri dönüşüm projesidir. Çocuklarımıza geri dönüşümü önemini anlatabilir, artık malzemeler ile neler yapılabileceği konuşulabilir ve örnek olarak bu projeyi yapabilirisniz.
Aynı zamanda robotlar hakkında da bilgi verirken bu projemizi kullanabilirsiniz.
Sosyal Gelişim
Robotları konuşturarak tiyatral çalışmalarda kullanabilir, projeli hikaye anlatımlarında kullanabilirsiniz.
Matematik
Bu projemizde bir çok geometrik şekil ve cisim kullanıyoruz. Projemizi yaparken geometrik şekilleri ve cisimleri tanıtabilirsiniz.
Aynı zamanda kollarda kaç adet rulo kullandık, bacaklarda kaç adet kullandık, kaç adet strafor top kullandık vb. sorarak saydırabilir ve basit matematik pratiği yapabilirsiniz.
Alışveriş
Bu projede kullanılan ve farklı projelerinizde kullanabileceğiniz yeni ve değişik hobi malzemelerini sanal mağazamız, www.kagitvs.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.