Gerekli Malzemeler
- Oyun hamuru
- Yılbaşı top süsleri
- Makas
- Yapıştırıcı
- Renkli boya kalemleri
- Kesici / falçata
Kolay Alışveriş
Bu projede kullanılan ve farklı projelerinizde kullanabileceğiniz hobi malzemelerini sanal mağazamız www.kagitvs.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.
Hiç hacıyatmaz ile oynadınız mı ? Ne kadar istesek de, ne kadar yatırmaya çalışsak da yine de hep tekrar ayağa kalkarlar, hiç yatmazlar…
Önce hacıyatmazlarımızı hazırlayalım, sonra araştırıp öğrenelim…
“Hacıyatmazlar neden hiç yatmazlar ?”
Nasıl Yapacağım ?
- Oyun hamurunu elinizde yuvarlayarak bir top haline getirin ve ortadan ikiye kesin.
- Düz olan üst kısma bir bıçak yardımı ile çizik atın. Bu çiziğe daha sonra kartondan yarattığımız akrobatlarımızı yerleştirileceğiz.
- Çizik atarken ve kartonları hamura yerleştirirken altta kalan yuvarlağı düzleştirmemeye dikkat edin. Hamur yumuşak olduğundan fazla bastırırsanız alt yuvarlak kısmı bozulacaktır. Daha sert bir alt yaratmak için içi boş yuvarlak bir nesneyi ortadan ikiye bölerek içini oyun hamuru ile doldurup kullanabilirsiniz. Biz örneğimizde yılbaşı süs toplarını ikiye böldük ve içlerini oyun hamuru ile doldurduk. Bu sayede hacıyatmazın üst kısmına istediğimiz şekli hamura batırarak durdurabileceğiz.
- Şablonda bulacağınız akrobat çizimlerini kullanarak bir karton üzerine akrobatları çizin, dilediğiniz gibi boyayın ve kesin. Hacıyatmazları çift yönlü yaparsanız daha güzel görünecektir. Bunun için şablondaki ters akrobat resimlerini de aynı şekilde keserek boyayın ve birbirine yapıştırarak uçlarındaki beyaz kulakçığı oyun hamuruna yapıştırın.
Kartondan hazırlayacağınız diğer kukla ya da resimleri de kesip oyun hamuruna batırarak kullanabilirsiniz. Boydan olan bir fotoğrafınızın kartona ya da kalın bir kağıda renkli bir fotokopisini çekip kendi hacıyatmazınızı da yaratabilirsiniz.
Ne yaparsanız yapın akrobatlar sallanıp yine ayağa kalkıyor değil mi ? Adlarından belli, onlar birer hacıyatmaz…
Peki hiç düşündünüz mü, neden hacıyatmazlar, yatmazlar ?
Öğretmen Notları
Bu projeyi çocuklarınız ile yaparken eğitici bilgiler de vererek faaliyetinize eğlenirken öğreten değerler katabilirsiniz. İşte size birkaç örnek;
Bu projeyi bir araştırma projesi olarak çocuklarınıza sorabilir ve cevabını öğrenmelerini isteyebilirsiniz.
Proje Hakkında
Yaş Grubu: 7 Yaş ve üzeri
Zorluk Derecesi: Orta
Süre: 40 dk.