Gerekli Malzemeler
- Eski resimler
- Boş kutu ( ayakkabı kutusu ya da sağlam ve temiz herhangi vir kutu)
- Ahşap tutkalı / beyaz tutkal / hobi tutkalı
- Fırça ve su
- Pelür kağıtları ya da akrilik boyalar
Kolay Alışveriş
Bu projede kullanılan ve farklı projelerinizde kullanabileceğiniz hobi malzemelerini sanal mağazamız www.kagitvs.com.tr adresinden satın alabilirsiniz.
Bu projemizde sizlerle eski kutularınızı değerlendirmenin ya da yeni kutularınızı süslemenin çok kolay, bir o kadar da keyifli yolunu paylaşacağız. Projemizin adı Nostaljik Kutum, çünkü bu kutuyu en değerli eski resimlerimiz ile kaplayacağız.
Şimdi öncelikle size düşen eski resim arşivinizi karıştırmak, tozlu albüm sayfalarından en sevimli çocukluk resimlerinizi bulup çıkarmak ve bu proje için kullanacağınız kutuyu seçmek…
Nasıl Yapacağım ?
- Öncelikle kutuyu kaplarken kullanmak istediğiniz fotoğrafları seçin. Daha sonra en yakınınızdaki fotokopiciye gidip fotokopilerini çektirin. Kimi eski resim, renkli, kimisi siyah-beyaz olabilir. Hepsinin aynı renkte olması için, fotokopi çektirirken siyah-beyaz resim formatında çektirin.
- Kullanmak istediğiniz karton kutuyu seçin. Üzeri renkli ya da desenli ise kutuyu beyaz badana boyası ya da sprey boya ile düz renge boyayabilirsiniz. Ya da özel olarak hobi için hazırlanan, üzeri düz bırakılmış kutuları da kullanabilirsiniz.
- Fotoğrafları yapıştırmak için önce yüzeye ahşap tutkalı sürün. Daha sonra üzerine fotoğrafı yapıştırın ve elinizle üzerinden geçerek, içinde hava kalmamasına özen gösterin. İçeride kalan hava daha sonra fotoğrafın kırışmasına sebep olabilir. Yüzey iyice düzleştikten sonra fotoğrafın üzerine tekrar ahşap tutkalı sürün. Bu şekilde bütün kutuyu kaplayın ve bir kaç saatliğine kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra dilerseniz üzerine vernik de sürebilirsiniz.
- Biz kutumuza biraz daha farklılık katmak için, kalan bazı boşluklara ve kapağın kenar kısımlarına pelür kağıtları yapıştırdık. Bu şekilde kutumuz daha ilginç ve farklı bir görünüm almış oldu. Bunun için resimleri yapıştırırken yaptığınız işlemin aynısını kullanabilirsiniz. Ya da akrilik boya ile jenarlarını dikkatlice boyayabilirsiniz.
Püf Noktası;
Fotoğrafları yapıştırırken herhangi bir düzen izlemenize gerek yok. Resimler birbirlerinin üzerlerine gelebilir, fazlalıkları yan kısımlara taşabilir.
En sonunda kalabilecek olan minik boşluklara, resimlerden detay parçalar kesip yapıştırabilirsiniz.